עצות - המשך 2 - למי שרוצה:
9. עצים בגינה:
נשאלתי על עצים נשירים: אני לא מתכנן נוף ולא מבין בזה מספיק, ולכן אעזר עבור עצמי בייעוץ של מתכננן כזה או של מקים גינות עם ידע רחב בבוטניקה.
מנסיון של אחרים בשכניה ולפי גנן שעובד כאן ביישובי ההר:
לגובה של היישוב (קור) יש השפעה על מידת הצלחת העצים לגדול: יש עצי פרי שמאד רגישים לתנאי הגובה והסיכויים שלהם קלושים - הם נפגעים גם בגזע וגם בפרי ע"י תולעים/זבובים. אבוקדו, למשל ולצערי, לא יצליח כאן. כמובן שזה תלוי גם בביצוע ריסוס ובנכונות לאכול פרי מרוסס שגדל ליד הבית. העצים העמידים יותר הם המקומיים כמו: רימון, תאנה, ובין פרי ההדר: אשכולית (או פומלה - לא זוכר).
10. מפרט חשמל:
יש במפרט הכנות לתריס חשמלי כמעט עבור כל פתח. למי שלא מבצע בית חכם אבל מעונין בתריסים חשמליים, אני מציע לבקש (ולשלם) גם עבור חיבור חשמלי בין כל התריסים למתג מרכזי שימוקם בכניסה לבית והפעלתו תסגור או תפתח בו זמנית את כל התריסים בבית. יש בזה פינוק קטן - אין לי מושג מה מחירו.
11. אחריות:
יש מוצרי אינסטלציה סניטארית כמו ברזים של חברות מסוימות שיש להם אחריות ארוכה במיוחד: 5, 7 וגם 10 שנים. יש לכן חשיבות יתרה לשמור את החשבוניות שלהן.
12. מיגון - אזעקה:
נושא המיגון מאד אקטואלי היות ובתי היישובים במשגב, כולל שכניה, מהווים מטרה לפורצים, לפחות בשנתיים שאנחנו גרים כאן, ולא נראה שיש לזה סוף.
עינין המיגון הוא פרק בפני עצמו, ודי מורכב, כלומר ללא פתרון אופטימלי חד משמעי.
אופציית האזעקה עלתה אצלי כאן בגלל מס' נקודות הכנה לאזעקה שקיימות במפרט.
על קצה המזלג - ליישוב כמו שכניה יש מאפיין בולט שמשפיע על הנושא:
אין גדרות בין הפרטי לציבורי ובין הפרטי לפרטי. הכלבים והחתולים מסתובבים חופשי.
נקודת התורפה של מע' אזעקה היא אתרעת שוא. כאן צריך לקחת בחשבון תכנון ואמצעים כאלה שימנעו אזעקות שוא ע"י בעלי חיים.
אם אתם חושבים שאתם יכולים להסתפק בחיישנים פנימיים בלבד (בתוך הבית) - ויש כאלה שלא מופעלים ע"י בעלי חיים - צריך לקחת בחשבון שזו אתרעה שמתקבלת כשהפורץ כבר בפנים.
אני כרגיל מקווה שמישהו מהקוראים מפיק מזה תועלת כלשהי.
למען הסר ספק, בעיקר להניח את דעתכם, ואולי גם לעודד אותכם לפחות לקרוא את העצות: הן נכתבו ע"י ארכיטקט שעוסק לא מעט שנים במגורים: תכנון בתים, דירות, עיצוב פנים וריהוט - להנאתכם.
חג שמח,
ניר טלמור