עצות למי שרוצה - המשך
5. מיזוג אויר - כללי:
הצורך במ.א. הוא הרי סובייקטיבי לחלוטין. משפחתי ואני עברנו בשכניה 2-3 קייצים. היו בהחלט ימים שהחום היה בהם בלתי נסבל (לנו). כשעברנו לשכניה היתה לי כוונה לממש פנטזיה (פרקטית ועיצובית) של מאוורר תקרה בכל חדר וחלל. הימים החמים במיוחד גרמו לי, לצערי, לעבור למיזוג אויר. למרות זאת יש הרבה בתים בשכניה וקורנית שאין בהם מיזוג.
בנוסף: למעוניינים להשקיע במיזוג רק בעתיד, לפי הצורך והכסף, יש אפשרות לעשות הכנות (בנוסף לאלה שמופיעות במפרט - למי שמעונין למזג את כל הבית), מבלי לקנות ולהתקין עכשיו את כל יחידות המיזוג שבתכנון האופטימלי. יש יתרון ברור למי שיבצע הכנות על סמך תכנון של המערכת העתידית כולה כי אז הניקוזים ונק' החשמל יהיו במקום הנכון, כמו גם מיקום המעבים (המדחס שבחוץ).
6. שמש בקיץ:
החזית המערבית, היא הסלונים והמטבחים שלנו, בעייתית בקייץ בשעות אחה"צ, אז השמש נמוכה וחמה מאד, ומכה בעוצמה על הפתחים. נדמה לי שכדאי לתכנן הצללות. מה שבשליטתנו: זכוכית כהה אנטי-סאן, פרגולה עם התייחסות לשמש נמוכה, עצים (נשירים - אם יש נוף שלא רוצים להפסיד בחורף...)
7. אדמה גננית:
הובטחה אדמה בעומק 30 ס"מ בשטח המגונן במגרש. (במקום אחר נכתב 40 ס"מ - לא יודע מה נכון). עומק אדמה כזה מספיק לדשא ושיחים.
מומלץ לכן לתכנן מראש את מיקומם של העצים (לצל, לפירות, לערסל...) ולבקש (ולשלם) כך שבמיקום העצים תהיה אדמה בעומק של כ-1 מטר. זה ישפר את הסיכוי לקבל עצים שגדלים וגדלים ולא נעצרים בגובה של שיח.
8. מחסן:
לדעתי, יש חשיבות למחסן מרווח. מי שמכיר בכך יכול לבקש (ולשלם) עבור משטח בטון עליו יונח המחסן בעתיד. אפשר להסתפק במשטח של כורכר מהודק ולחסוך כסף. כמו כן, מובן שאפשר לדחות את העבודה לאחר הכניסה לבית. בכל מקרה נדמה לי שכדאי לחשוב על מיקום המחסן העתידי ולהכין לו אפשרות לתאורה.
לפי מה שנאמר לי, קיימת פרוצדורת רישוי מקוצרת ופשוטה למחסנים, אבל בזה יהיה צורך לטפל רק אחרי קבלת הבתים ואחרי שהדייר המעונין ידע מיקום וגודל מחסן מבוקש.
עד כאן להפעם.
בברכה, ובתקוה שמשהו מזה עוזר למישהו.
ניר טלמור