עצות תכנוניות למי שרוצה
1. בכניסה לחדרים רטובים (חדרי אמבטיה וחדרי כביסה) מתוכננת "קפיצה" בריצוף. מבחינה עיצובית (בלבד) - מקובל להניח פס אלומיניום (בבתים מושקעים - פס פליז) ע"מ לסגור יפה את הקנט, הקצה של הריצוף, לאורך קו שינוי המפלס. אצלינו לא מופיע במפרט.
2. "קפיצה" בריצוף בכניסה למקלחון בנוי. יש יתרון פרקטי ליצור קפיצה ממשית בין ריצוף חוץ המקלחון לבין ריצוף פנים המקלחון (אגב, גם שם מקובל לחפות את קנט הריצוף בפס מתכת) ולא להסתפק בשיפוע בלבד. כך ניתן לקבל אגן היקוות מספיק עמוק,
ואז כשרשת הניקוז נסתמת (שיער, שומן של סבון וכד') המים לא יפלשו במהירות לריצפת חדר האמבטיה.
3. רוב תושבי שכניה ששיפצו את בתיהם הוסיפו דלת לפני הדלת הקיימת של הכניסה לבית. בגלל חימום וקירור הבית בחורף ובקיץ בהתאמה, יש יתרון פרקטי ביצירת חלל ביניים אליו נכנסים בלי לגרום לאיבוד אנרגיה מיותר. בנוסף, הרוחות חזקות וחלל כזה יכל למנוע חלק מכניסת הלכלוך.
אם הבנתי נכון ושטח הכניסה החיצוני תחת הגג נחשב כשטח עיקרי בהגשות שלנו - אפשר להכנס לבתים, לבחון את הצורך בדלת נוספת, ולהוסיף אותה מבלי לחטוא כלפי הרשויות.
4. מפרט חשמל - נדמה לי שלא הוזכרה הכנה למערכת השקיה ממוחשבת.
זה פריט שקיים ברוב בתי הישוב, אם לא בכולם. למיטב ידיעתי, זה כרוך בנק' חשמל 220V במקום שתייעדו למחשב ההשקיה, וחוט משיכה בין המחשב למיקום העתידי של הברזים החשמליים של המערכת.
אסתפק באלה, אם זה מעניין מישהו חוץ ממני, נא תן/תנו סימן ואשמח להוסיף. יש מספיק.
בברכה וחג שמח,
ניר טלמור